top of page

SIMON MOHOLT

Simon Moholt er en etablert artist, låtskriver og produsent fra Oslo. Musikken hans er tekstbasert med melodiøse soulbeats. I låtene sine tar han lytterne med seg på en reflektert reise gjennom livet med mange metaforer og filosofiske tanker. Nå planlegger han å legge ut på festivalturné med bandet sitt Pilgrim til sommeren, samt utgivelse av 2 nye album og 3 nye ep’er med flere anerkjente gjesteartister. 

 

Simon har spilt over 150 konserter, og skrevet og produsert over 300 låter siden 2015.

Simon har masse sceneerfaring fra konsert i hele Norge og på scener som Rockefeller, Parkteatret og Apollo Theater og med godt over 150 konserter gjennomført, leverer han alltid shows med mye energi, mystikk og lidenskap. I 2014 slapp han sitt første album og etter dette har han totalt gitt ut 5 soloalbum og flere samarbeidsprosjekter. 

Soloalbumene til Simon: Ukjent (2014), Jeg Snakker til Oss Selv (2015), Og Så Snakket vi Ikke Mer (2017), Oslo X (2019), Limbo (2021) og Simba (2023). 

 

Simon har skrevet norske tekster siden han var 15 år gammel og har fått stor lovpris for sine tekstforfatter egenskaper med anmeldelser fra bl.a Jan-Tore Disen ''Simon presenter sitt eget univers'', Stein Arne Nistad ''en eminent poet og tekstforfatter'' og ikke minst Arvid Skancke-Knutsen som vant året musikkjournalistikk-pris i 2021 skrev en større artikkel og intervju kalt ‘’Heisen til Himmelen’’ for ballade.no i mars 2021, hvor han blant annet skriver: ‘’Du skriver uvanlige, og ofte uvanlig gode, tekster på norsk.’’ 

Simon Moholt & Pilgrim: Frontfigur og låtskriver Simon Moholt gikk den 720 km lange pilegrimsturen til Santiago de Compostela for inspirasjon til prosjektet og bandet nå kalt ‘’Pilgrim’’.

 

Bandet Pilgrim ble etablert i 2020 og er et norsk tekstbasert band, med mye fokus på tunge rytmer og tradisjonelle og melodiøse komposisjoner.
Pilgrim kombinerer folkets musikk (folkemusikk) og folkets stemme (hip hop musikk), med innflytelse fra legender som Bob Dylan og MF DOOM. Dette ender opp i en mystisk, spirituell og magisk forestilling om Pilegrimer ''på vei til et hellig sted'' og lyset i horisonten.

Til tross for at Simon Moholt & Pilgrim enda ikke har gitt ut noen offisielle utgivelser har Pilgrim spilt konserter på bl.a Rockefeller, Parkteatret, John Dee og flere andre steder.
I 2022 la Simon Moholt & Pilgrim ut på sommerturné i Norge og spilte 14 konserter på 14 dager, denne sommeren blir det ny turné med enda flere konserter. Målet er å bygge opp en stor spenning og hype rundt deres første skive, som er planlagt å komme ut i 2024.

 

Det finnes allerede mange konsertopptak som er mulig å nyte på youtube kanalen Cult Kaos. 

For booking, contact simon@cultkaos.com