top of page

SIMON MOHOLT

Simon Moholt er en 27 år gammel etablert artist, låtskriver og produsent fra Oslo. Musikken hans er tekstbasert med melodiøse soulbeats. I låtene sine tar han lytterne med seg på en reflektert reise gjennom livet med mye metaforer og filosofiske tanker. Nå planlegger han å legge ut på festivalturné med bandet sitt Pilgrim til sommeren, samt utgivelse av 2 nye album og 3 nye ep’er med flere anerkjente gjesteartister. 

Simon har spilt over 150 konserter og skrevet og produsert over 300 låter siden 2015.


Simon har masse scene erfaring fra konsert i hele Norge og på scener som Rockefeller, Parkteatret og Apollo Theater og med godt over 150 konserter gjennomført, leverer han alltid shows med mye energi, mystikk og lidenskap. I 2014 slapp han sitt første album og etter dette har han totalt gitt ut 5 soloalbum og flere samarbeidsprosjekter.


Soloalbumene til Simon: Ukjent (2014), Jeg Snakker til Oss Selv (2015), Og Så Snakket vi Ikke Mer (2017), Oslo X (2019), og Limbo (2021). 

Simon har skrevet norske tekster siden han var 15 år gammel og har fått stor lovpris for sine tekstforfatter egenskaper med anmeldelser fra bl.a Jan-Tore Disen ''Simon presenter sitt eget univers'', Stein Arne Nistad ''en eminent poet og tekstforfatter'' og ikke minst Arvid Skancke-Knutsen som vant året musikkjournalistikk-pris i 2021 skrev en større artikkel og intervju kalt ‘’Heisen til Himmelen’’ for ballade.no i mars 2021, hvor han blant annet skriver: ‘’Du skriver uvanlige, og ofte uvanlig gode, tekster på norsk.’’ 


I 2018 gikk Simon den 720km lange pilegrimsreisen til Santiago de Compostela for inspirasjon til sitt fremtidige band og prosjekt nå kalt Pilgrim.
Bandet Pilgrim hvor Simon er frontfigur og låtskriver ble etablert i 2019 og er et tekstbasert band, men med også mye fokus på tradisjonelle og melodiøse komposisjoner. Til tross for å enda ikke hatt gitt ut noen offisielle utgivelser har Pilgrim spilt konserter på bl.a Rockefeller, Parkteatret, John Dee, Nordic Black Theater og Prindsen Hage. 
I 2022 dro Simon Moholt & Pilgrim på sommerturné og spilte hver dag i 2 uker i Norge, Simon Moholt & Pilgrim kom også til finalen i Emergenza 2022 som endte med konsert på Rockefeller. 


Intensjonen til Pilgrim ble å kombinere folkets musikk (folkemusikk) og folkets stemme (hip hop musikk), med mye innflytelse og inspirasjon fra Bob Dylan og Kanye West, det blir til en spirituell, mystisk og magisk opplevelse bandet tilbyr publikum.
Alt dette ender opp i magisk og unik forestilling som omhandler Pilegrimer ''på vei til et hellig sted'' og mot lyset i horisonten.

Bandet ‘’Simon Moholt & Pilgrim’’ har ingen offisielle utgivelser enda, planen er å bygge opp en stor spenning og hype rundt vår første skive, som er planlagt i 2024.

For booking, contact simon@cultkaos.com