top of page

SIMON MOHOLT & PILGRIM

Dette unike bandet Pilgrim ble startet etter Simon Moholt hadde gått den 720km lange pilgrimsreisen til Santiago De Compostella, på søkende etter tekster og inspirasjon til det som nettopp ble bandet Pilgrim.

Intensjonen ble å kombinere folkets musikk (folkemusikk) og folkets stemme (hip hop musikk), med mye innflytelse og inspirasjon fra Bob Dylan og Kanye West, det blir til en spirituell, mystisk og magisk opplevelse bandet tilbyr. 

Bandet er et tekstbasert band, men med også mye fokus på tradisjonelle og melodiøse komposisjoner. Til tross for å enda ikke hatt gitt ut noen offisielle utgivelser spilte Pilgrim i løpet av det harde konsert året 2020 og 2021 på blant annet John Dee, Parkteateret, Nordic Black Theater og Prindsen Hage.  

Frontfigur Simon Moholt har tidligere gitt ut 5 soloalbumer poet og hip hop produsent. Han har fått stor lovpris for sine tekstforfatter egen skaper med anmeldelser fra bl.a Jan-Tore Disen ''Simon presenter sitt eget univers'', Stein Arne Nistad ''en eminent poet og tekstforfatter'' og ikke minst Arvid Skancke-Knutsen som vant året musikkjournalistikk-pris i 2021 skrev en større artikkel og intervju kalt ‘’Heisen til Himmelen’’ for ballade.no i mars 2021, hvor han blant annet skriver: ‘’Du skriver uvanlige, og ofte uvanlig gode, tekster på norsk.’’ 
Link til artikkel: https://www.ballade.no/hiphop/simon-moholt-heisen-til-himmelen/ 

Simon har masse sceneerfaring med godt over 150 konserter gjennomført, leverer han alltid shows med mye energi, mystikk og lidenskap.

Bandet består også over gjennomsnittlig musikalsk gjeng med kantor og fiolinist ''Bechs'' som har master i 3000år gammel tempelmusikk (Salmenes bok).  Jo Inge i fra folkemusikken i Surnadal, Rasmus ''Gert’’ fra storbandet The Pricks og Adrian Veland med mye erfaring fra norsk folk, Americana og country. 

Alt dette ender opp i magisk og unik forestilling som omhandler Pilegrimer ''på vei til et hellig sted'' og mot lyset i horisonten. 

Booking: simon@cultkaos.com

Simon Moholt & Pilgrim - En Helt Ny Begynnelse (Live - Rockefeller 21.05.22)
03:45