top of page

MVIUM

Hage 1 2.png

Mats Eriksen, også kjent som MVIUM, er en 22 år gammel produsent fra Norge.

 

Han startet med piano i tidlig alder, men fikk ikke interessen for musikk før han hørte metall og hard-rock via Guitar Hero spillene. Det inspirerte han til å starte med gitar og gitartimer i 13-års alderen. Noen år senere ble han en del av musikk-miljøet i Mjøndalen som 15-åring, og spilte sanger av artister som Nirvana, Korn og Slipknot.

I slutten av 2017 begynte Mats Andreas Eriksen å eksperimentere med elektronisk musikk i en billig DAW med navnet Cakewalk Sonar. Han var ganske selvsikker i starten fordi han hadde mange års erfaring med å spille gitar i band-sammenheng, men det å lage elektronisk musikk viste seg å være en mye større utfordring. Samtidig som det ga millioner av nye muligheter til å være kreativ og unik.

 

Mens han fikk større interesse i miksing og å lage elektronisk musikk, begynte han i et band kalt MOSE (som har dobbelbetydningen å mose noe, men også mose som vokser i skogen)

I mars 2020, som i seg selv var en måned hvor alt ble snudd på hodet, la MOSE ut sitt debut-album SLEEPEATER rett før øvingsstedet i mjøndalen stengte ned, og bandet ble satt på vent. Mars var også måneden som MVIUM kom til live igjen og la ut sin andre låt med navn «Eallu» som kombinerte psy- trance med joik.

Mats begynte å fokusere mer på elektronisk musikk på grunn av frihet, selv om det betyr at man må gjøre alt arbeid selv. Han la ut flere sanger i den påfølgende tiden som også ledet Tape som er hans mest suksessrike låt, som fikk mye oppmerksomhet på grunn av det grove lyddesignet.

Man kan kjenne igjen musikken til MVIUM på grunn av vreng-basert lyddesign og tunge trommer med interessante temaer som gjør hver sang unik. Man hører at metall-musikk har vært en stor inspirasjon, selv om dubstep og riddim er måten MVIUM velger å uttrykke seg selv. Likevel inneholder diskografien sjangre som psy-trance og house.

Til tross for det har han fått mer kontroll med å skrive dubstep og riddim låter siden da, og fokuserer hovedsakelig på de sjangrene.

Han la ut musikk gjennom Soundcloud, Spotify og andre plattformer uavhengig en god stund, men MVIUM nådde ut til Cult Kaos for et singelslipp, som til slutt endte med et samarbeid som kommer til å bli til gigs, og enda større slipp. Framtiden vil bringe flere og bedre låter til bordet.

IMG_4796.HEIC
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page